Skip to main content
Nyheter

Vår coach Micke vinner EM

By December 30, 2018December 30th, 2022No Comments

I söndags avslutades senior EM i Guadalajara i Spanien. Tränaren Micke Nilsson var på plats och spelade både singel och dubbel i par med Joakim Nordgren.

Paret Nilsson/Nordgren, som andraseedade tog sig hela den långa vägen till guldet.  Killarna vann i finalen mot rysk-engelska paret Nazarov/Jennings med 21-18, 21-17. Micke spelade grymt med både hjärta & hjärna!

I herrsingel +45 gick Micke också väldigt långt i tävlingen. Han besegrades av en fransman Jean Frederic Massias 21-1510-2121-14.

Micke har kommenterat sin guld så här:

Det var en fantastisk upplevelse att spela veteran-EM i Guadalajara i Spanien. Det stora deltagarantalet, den häftiga inramningen med stor läktare och ytterst proffsigt arrangemang bidrog till detta. I finalen mötte vi ett par från England/Ryssland där vi inte trodde på seger. Det var väldigt skönt att slå ur underläge eftersom man lätt blir nervös. Nu gjorde vi en väldigt bra match vilket förmodligen gjorde att våra motståndare blev lite osäkra. Vi lyckades vinna i två raka set.
Veteran mästerskapen, EM och VM, betyder väldigt mycket för mig. Det var efter att ha spelat mitt första veteran-EM 2014 i Portugal som gjorde att jag bestämde mig för att försöka kvalificera mig för framtida mästerskap, vilket kräver en hel del tränande och tävlande. Jag hoppas att jag lyckas kvalificera mig för framtida mästerskap, 2019 är det veteran-VM i Polen.

 

Vår headcoach Edwin Dabbaghyan var också på plats. Han fick en tuff motstånd i första matchen  mot fransmannen Eric Wasylyk och trots ett bra spel förlorade han med 16-21, 12-21. I herrdubbel åkte Edwin och Sarawanan Tendayghabany ut mot starka 3:e seedade ryssar Stanislav Pukhov och Konstantin Manuylov, med 13:21 15:21.

Det var en stor svensk trupp som begav sig till spanska Guadalajara för Veteran-EM. Sverige hade deltagare i samtliga ålderskategorier från 35 till 75. Sammanlagt blev det 16 blågula medaljer, varav tre guld, fem silver och åtta brons.

Micke vinner guld