Skip to main content
tranare boo Badminton

Tränarstab – Micke

Jag heter Mikael Nilsson men kallas för Micke, bor i Björknäs och är 50 år och har tre barn som är 14, 13 samt 8 år. Jag brinner för badminton och har spelat badminton sedan jag var 9 år. Fram till jag var drygt 20 år så satsade jag på en elitkarriär. Under de senaste 10-15 åren har jag tränat mindre, men jag tävlar fortfarande, främst på veterantävlingar. Jag är en certifierad coach av det internationella badmintonförbundet, Coach Level1. Min tanke med träningen i gruppen är att fokusera på slagteknik, vilket jag tycker är det viktigaste då man är ung.

Boo Badminton

Agata – jag är en certifierad coach av det internationella badmintonförbundet, Coach Level1 samt Coach Level 2.  (Level 1- teknik samt Level 2- taktik). Min moderklubb SKB LITPOL-MALOW SUWALKI vunnit den Polska badmintonligan inte mindre än 19ggr.  Klubben har “producerat” många kända spelare som deltagit i OS i Rio, London, Peking och Sydney.

Agata, vilken är du som tränare? 

“Jag är pedagogisk, då mim mamma är lärare. Jag ger positiv stöttning som barn har  ett naturligt behov av, jag applåderar och uppmuntrar.

Badminton för mig har alltid varit mycket mer än att slå till fjäderbollen. På en badmintonbana lärde jag mig allt: att hantera stress, att övervinna svagheter och utveckla styrkor. Att spela enligt fair play regler, att respektera mina motståndare. Jag vill lära ut det i Boo Badminton.

Tomas Ahlgren
Jag heter Tomas och är 39 år och bor i Vikingshill. Jag har spelat badminton sen jag var 11 år efter jag la ner min tenniskarriär. Jag började spela badminton i Täby där jag stannade i cirka 20 år. När jag flyttade till Nacka bytte jag klubb till Spånga som senare blev Bromma där jag spelar idag. Jag älskar badminton och så fort en spelad boll är klar så längtar jag efter nästa. Jag spelar idag inte lika mycket som förr men försöker hålla mig kvar på en Elit-nivå där jag tävla när jag kan. Jag har sedan jag fyllt 35 även börjat spela på veteran-touren.

Som tränare är jag lyhörd, ödmjuk och leker gärna med barnen samtidigt som jag vill ha ordning och reda. När det gäller små badmintonspelare så fokuserar jag mycket på att hålla racket rätt, slagteknik och att de rör sig rätt på banan. Jag anpassar mig hur mycket barnet kan och lägger nivån därefter när jag kör övningar. Allt för att få igång ett spel så att barnen tycker det är roligt så de vill fortsätta spela. Självklart är det även viktigt med mycket lek i ung ålder. Om jag tränar ungdomar nördar jag gärna in mig på detaljer i slagteknik, fotarbete och hur de ska tänka.