Skip to main content
Boo Badminton

Badmintonskola, tävlingsgrupp, vuxengrupp med mera!

Kul fakta

Visste du att man har uppmätt bollhastigheter upp till hela 500 km/h i badminton? (Dagens smash rekord för singel ligger nu på 456 km/h och i dubbel 493 km/h.)  Men badminton är inte bara en snabb tävlingsidrott utan även en hälsosam och rolig motionsidrott för alla. I badminton tränar du både koordination och kondition. I Boo Racketklubb har vi olika träningsformer för dig som är intresserad av att spela världens snabbaste racketsport.

Träningsgrupper

I vår förening erbjuder vi en badmintonträning för barn och ungdomar mellan 7 och 18 år. Träningsinnehållet är anpassat efter ålder och det innebär att de yngre barnens träning är mer inriktad på lek i kortare pass, medan de äldre ungdomarna kan träna kombinerade teknik-, taktik-, fys- och spelpass.

Tävlingsgrupper
Du som redan kan grunder i badminton kan börja spela i våra tävlingsgrupper. Vi har 2 tävlingsgrupper med speltid på tisdagar, Tävlingsgrupp 1: 16:30-18.00 samt Tävlingsgrupp 2: 18.00-19.00.

Tävlingar/Serier

Det anordnas allt från nybörjar- och motionstävlingar till rena elittävlingar. Det finns även möjlighet att spela seriespel, från division 5 till Elitserien. För att spela en tävling eller vara med i ett serielag krävs att man har licens (motionstävlingar är undantagna). För att få licens måste du vara medlem i en förening och via föreningen ansöka om licens.